Syridlo Fromase 220 TL 100 ml, 250 ml, 500 ml

3,90 €
s DPH
11014
11 ks.

Tekuté syridlo vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho i kozieho mlieka. Aktivita 220 IMCU/ml (čo po prepočte zodpovedá sile 1:16000).

Výrobca: DSM Food Specialties B.V., Francúzsko
Objem
Množstvo

 

Platba kartou a na dobierku

 

14-dňová lehota na vrátenie tovaru

Balenie:
plastová fľaška s objemom 0,10 l, 250 ml, 500 ml
Skladovanie a trvanlivosť:
pri dodržaní skladovacích podmienok (teplota 4-8 °C) je trvanlivosť najmenej 12 mesiacov od dátumu výroby uvedeného na obale
Zloženie:
mikrobiálne tekuté syridlo identické chymozínu z teľacích žalúdkov, aktivita 220 IMCU/ml (medzinárodné jednotky), čo po prepočte zodpovedá sile 1 : 16 000; čistá svetlohnedá alebo žltohnedá kvapalina (neprifarbovaná), konzervovaná chloridom sodným, neobsahuje GMO
Odporúčané dávkovanie:
1,5 - 3,0 ml/10 l kravského, kozieho mlieka; 5 ml/10 l ovčieho mlieka

Aplikácia tekutého syridla pri výrobe čerstvého (hrudkového) syra:

  • tepelné ošetrenie (pasterizácia) mlieka - na výrobu kvalitného syra je potrebné použiť tepelne ošetrené (pasterizované) mlieko pri teplote ošetrenia cca 72-75 °C, po dobu 1-2 minút
  • prídavok mliekarenskej kultúry, syrenie mlieka - po tepelnom ošetrení sa mlieko ochladí na teplotu syrenia 30-40 °C (závisí od druhu syra), pridá sa najskôr mliekarenská smotanová kultúra (v dávkovaní pre príslušné množstvo spracovávaného mlieka), následne sa pridá syridlo v množstve 1,5 - 3,0 ml/10 litrov kravského a kozieho mlieka, resp. cca 5 ml/10 litrov ovčieho mlieka (dávkovanie syridla závisí tiež od kvality mlieka a jeho kyslosti; pri použití väčšej dávky syridla sa mlieko síce rýchlejšie zrazí, ale syr môže byť horký); syridlo je silné, preto sa pred použitím zriedi studenou pitnou vodou v pomere asi 1 : 10; pri vyššie uvedených dávkach syridla by sa malo mlieko začať zrážať cca o 15 minút
  • spracovanie syreniny - mlieko je potrebné nechať v kľude zrážať (až do vytuženia) 30-40 minút, pokiaľ nevznikne tuhá syrová zrazenina, ktorú potom ostrým nožom pokrájame na kocky o veľkosti cca 1 x 1 cm; po pokrájaní sa syrenina nechá cca 10 minút postáť; po vystúpení srvátky na povrch sa syrenina pokrája na syrové zrno, ktoré sa s malými prestávkami mieša 30-60 minút
  • formovanie syrového zrna - následne sa syrové zrno zleje do plachetky alebo do perforovanej formy (pokiaľ sa syr dáva do formy, forma sa musí viackrát otáčať)
  • prekysávanie syra - syr sa nechá prekysnúť pri izbovej teplote (teplota by nemala byť nižšia ako 20 °C) do druhého dňa
  • ďalšie spracovanie syra - prekysnutý syr sa môže osoliť, okoreniť, ďalej ho možno spracovať parením (parením syrového cesta v horúcej vode o teplote 75-85 °C, s následným solením v soľnom roztoku), údením, použiť ako surovinu pri výrobe bryndze a pod.
11014
11 ks.

Žiadny zo zákazníkov nenapísal recenziu.

close Nákupný košík
close Nákupný košík

Registrácia nového účtu

Máte už založený účet?
Prihláste sa alebo si obnovte heslo